En Fräckis

Det var skördetid och på ängarna låg det höbalar.
Drängen gick tillsammans med den unga pigan, och när dom gick förbi en höbal låg det två personer där och pippade.


- Vad gör dom? Undrade pigan som inte visste vad dom gjorde.
- ööö, ja dom steker fläsk.
- Jaså, jaha!


De gick vidare hemåt bondgården då dom fick se ytterligare ett par som låg och pippade.
- Vad gör dom då? Undrade pigan.
- Ja, dom steker fläsk dom med.
- Jaha!


Drängen som var intresserad av pigan, frågade lite försiktigt:
- Du, du skulle inte vilja steka lite fläsk?
- Jo, det skulle jag gärna, men jag har inte gjort det förut.


Drängen och pigan började på och pippa, och precis när det gick för drängen så la han av en redig brakskit.
- Vad var det? Undrade pigan förskräckt.
- Ehhhh! Det var stekpannan som sprack.
- Jaha det kunde jag ge mig attan på för jag fick hela fettan full av flott!


Inlägg 4

Fredag =)

Såå är man lång ledig från jobbet... Just nu sitter jag med min tjej kompis K och hennes son C vi ska bara ta det lugnt och ha trevligt ikväll =)
Nu sitter C och äter godis för fulla muggar och man hör hur han smaskar :P
Tidigare idag så gick jag till vaktmästaren för och kolla om dom kan sätta in min nya ringklocka så jag hör när mina kompisar kommer till mig:)
Efter det så cyklade jag ner till bror min och skulle prata lite med honom men åkte innan ha kom ut sen träffade jag J och vi snackade lite med varandra så träffade jag också M efter det så såg jag P så jag fick följa med henne hem och fick träffa deras underbara hund Kasper=)
Som sagt nu sitter jag här och skriver oss min polers K....
Nej nu får ni ha det.
Puffar & Kramar Heli

Inlägg 3

Det var ett tag sen jag skrev har inte haft tid lr orkat skriva förens idag..
Idag har man jobbat igen lr varit på praktik. Tänker man på det så gör man samma sak som dom andra.
Kom hem för en stund sen från jobbet/praktiken och så trött, men det är skönt att ha något att göra=)

Snart börjar mitt favorit program NCIS med Gibbs, Abby, DiNozzo, Ducky, Ziva, McGee, Palmer och många mera. Men vi får höras..
Puffar & Kramar Heli

Inlägg 2

Jaha idag skulle jag ta det lugnt och kanske träffa en kompis men hon hörde aldrig av sig så jag gick till arbetsförmedlingen och prata med dom och fixa lite flera saker sen gick jag till Björkhaga och träffade min mormors farbror Thor det var kul för att han var klar i huvudet idag så han kom ihåg mig och pratade om hur det var för när jag gick och handlade åt honom och hur han tyckte att det var roligt när dom kom med maten åt honom... Efter det så skulle jag bara säga hej åt L och stanna en timme lr så men det blev längre än vad jag tänkt mig...
När jag kom hem blev det dags att fixa mat och då blev det Hamburgare med potatismos, det funkar... Vad har ni ätit då!
Just nu sitter jag och tittar på sexan det går en film den heter Supersugen men när klockan blir 22.40 så börjar mitt älsklingsprogram NCIS med
Leroy Jethro Gibbs, Tony DiNozzo, Timothy McGee, Ziva David, Dr. Donald "Ducky" Mallard, Abby Sciuto & Jimmy Palmer

Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon)
Före detta marinsoldat. Gibbs har jobbat på NCIS sedan början av 90-talet. Hans största styrka är som förhörsledare. Har med åren fått problem med synen, men har svårt att erkänna att han behöver läsglasögon. På sin fritid bygger han båtar i sin källare. Har varit gift fyra gånger och skild tre, fick en dotter med sin första fru men både frun och dottern blev mördade när Gibbs var ute på uppdrag.
Anthony "Tony" DiNozzo (Michael Weatherly)
Var tidigare mordutredare, bland annat i Baltimore och har tidigare inte verkat kunnat vara på ett jobb speciellt länge. Har när serien börjat varit på NCIS i två år. Har ett stort intresse i kvinnor och flörtar med allt och alla, dock inte Kate, eftersom “jag känner dig”. Har dock ingen lycka i sina relationer. Tony har också en förkärlek för fina bilar och dyra kläder. Vill hela tiden imponera på Gibbs, men ofta blir han bortgjord eller förödmjukad. Ska dock sägas att han är väldigt effektiv och vet vad han gör i sitt arbete. Under de senare säsongerna har man börjat se att Tony, likt Gibbs, mer har börjat lita på sin magkänsla, som inte alltför sällan också stämmer. Till skillnad från Gibbs har han dock en tendens att vilja skryta om det när han har rätt. Han har en förhörsteknik som är väldigt speciell men även väldigt effektiv. Han älskar filmer och har sett det mesta och kan ofta relatera det mesta med filmer.
Timothy "Tim" McGee (Sean Murray)
Tillhör Gibbs team. Han är en MIT-akademiker och från Josh Hopkins, vars datorkunskaper överskuggar hans osäkerhet ute i fält. Har ofta lite svårt för att se de "riktigt" äckliga sakerna och kräktes när han var med om sin första obduktion. Han dyker för första gången upp i avsnitt 7 säsong 1. I samma avsnitt får man även veta att han har en tatuering på rumpan. Han är och förblir nog alltid "nybörjaren" för Tony. I säsong 1 dejtar även McGee och Abby, vilket slutar med ett vänskapligt förhållande, dock med vissa fortsatta spänningar. Hans lillasyster Sarah dyker upp i Säsong 4 (avsnitt 9 - Twisted Sister). McGee är även författare och har skrivit en bästsäljande kriminalroman under pseudonymen Thom E. Gemcity (ett anagram på Timothy McGee), som involverar karaktärer baserade på hans team: L.J. Tibbs (Gibbs), Tommy (DiNozzo), Lisa (Ziva), Amy Sutton (Abby), Pimmy Jalmer (Jimmy Palmer) och McGregor (han själv).
Abigail "Abby" Sciuto (Pauley Perrette)
Kriminaltekniker som arbetar i labbet med att hitta ledtrådar i bevisen agenterna tar med sig tillbaka till NCIS. Har en utmärkande goth-stil som rimmar väldigt dåligt med hennes evigt glada humör och får många att rynka på näsan första gången man ser henne, men hon är dock väldigt duktig på sitt jobb och har Gibbs fulla förtroende. Blev intresserad av rättsmedicin som liten när hon bodde nära en bilskrot och försökte ta reda på hur olyckorna skett. Gillar rave-partyn och sover i en kista. Har många tatueringar, bland annat en i nacken. Hennes föräldrar var båda döva och därför kan Abby teckenspråk, vilket hon och Gibbs (som också kan en del) utnyttjar ibland. Abby dricker konstant en fiktiv dryck kallad Caf-Pow! och har en gosedjursflodhäst kallad Bert som pruttar när man kramar honom.
Dr. Donald "Ducky" Mallard (David McCallum)
Ducky är utbildad på Eton college och Edinburgh Medical School i Skottland och är rättsläkare på NCIS. Har en egenhet att prata med de kroppar han ska obducera, men det verkar bara göra honom bättre. Har fascinerande nog också alltid en historia att berätta som kan associera till det aktuella fallet. Bodde fram till säsong 6 med sin dementa 96-åriga mamma (hon som spelade mamman dog 2008) och hennes Corgie-hundar. En av hans stora passioner är att spela cricket. Duckys huvudsakliga position är rättsläkare, men han gör undersökningar på brottsplatsen och en gång skickades han till och med ut på ett väldigt viktigt uppdrag under täckmantel. Han har också utbildning i psykologi för att ta reda på mer om hur t ex mördare skulle kunna tänka.
Ziva David (Cote de Pablo)
Är agent för Mossad men arbetar som sambandsofficer med position hos NCIS, i de första säsongerna. Hennes specialiteter är lönnmord spionage och tvång. Kom till NCIS i början av tredje säsongen efter att hennes halvbror dödat Kate. Sedan skjuter hon honom i huvudet för att han ljugit för henne. Dock blir hon ganska ledsen. Hennes övriga familj är rätt splittrad. Hon hade en lillasyster, Tali, men hon dog i en självmordsbombning. Hon är väldigt envis och pratar många språk. Bland annat Hebreiska, arabiska, spanska, franska, engelska, ryska, italienska, tyska med mera. Ziva är också väldigt vacker och sjunger väldigt bra. Hon visar inte gärna sina känslor när det är folk omkring men har en känslig sida, som hon döljer väldigt bra. Ett stående skämt är att Ziva feltolkar ett uttryck (ex. "I feel like such a donkey's butt.") och någon - oftast DiNozzo eller McGee - måste rätta henne (ex. "'Horse's ass', Ziva").
Jimmy Palmer (Brian Dietzen)
Jobbar tillsammans med Ducky som hans assistent, tar över efter Gerald när han i säsong ett blir skadad och sjukskriven. Han är flitig och göra sitt bästa, har ett kortvarigt (hemligt) förhållande med en annan agent.
Jag bara älskar denna serie...

Puffar & Kramar Heli

Inlägg 1

Hmmmm
Igår var jag oss min kusse för han skulle hjälpa mig med att tabort min piercing för inom vården får man inte ha piercing i käften så jag tänkte att okej det har ju gått 4 veckor och han som pierca
mig sa att det efter 3 veckor var läkt så jag tänkte att yes då kan jag ta ur det så jag inte bryter några regler. Även om vissa regler är till att brytas men inte dessa regler....
Jag praktiserar inom vården så jag sa för mig själv då tar jag bort den för jag ska även jobba inom vården i sommar så om jag tänker på det så var det inte så farligt att ta bort den det var ganska så skönt nu kan jag äta och dricka utan att det är obehagligt...
Min ena kompis tycker att det var bortkastade pengar men får man inte ha piercing inom vården så får man inte..... Nu får ni ha det....
Puffar och Kramar Heli

Mumsiga Recept =)

Pastasalladen


Pastasallad med tomat o basilika / 6 portioner

500 g kokade penne rigate
1/2 dl (15 g) strimlad färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk farinsocker
4 flasktomater (jag köpte vanliga tomater)
60 g lufttorkad skinka (går säkert använda bacon oxå...)

1. Blanda penne, basilika, vitlök, olja, vinäger och farinsocker samt
smaka av med salt och peppar.

2. Skär tomaterna i klyftor och vänd ner dem i salladen, blanda väl.

3. Grilla eller knaperstek skinkan, smula över den över salladen inför
serveringen.
Kladdkaka Deluxe

4 dl strösocker
3 st ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smör
2 dl vetemjöl

Kolatäcke
100 gram smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vispgrädde


Gör så här...

Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smörj en bakform(ca 24 cm i diameter) med smör och häll ner kokosflingor så att sidorna täcks.

3. Rör ihop socker och ägg. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.

5. Kolatäcke: Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka till en tjock smet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs ovanpå tårtan.

När kolatäcket svalnat dekoreras tårtan med färska fikon och kanderade violer eller andra vackra frukter och bär.


Låt Väl  Smaka
Puffar & Kramar Heli

Happy Ester

Happy Easter, everyone.
Now I will not write much today because I have not time.
Must get ready for the big meal that will be us my dad and his girlfriend at the 14:00 time. Right now I listen to Johnny Cash, he is so good =)
Puffs & Hugs, Heli
P.S. Prints maybe more later =) D.S.

RSS 2.0