Släktforskning =)

Jag har börjat fundera på min Släkthistoria så en dag så hittade jag oss min Moster ett block med lite information om min släkt från 19/8- 1983 så det ska jag börja gräva i det,,, det ska bli kul...
Här är det lite info om min släkt =)

Karl Andersson F. 1830-08-11 D. 1914-05-24 son till Anders Ersson Älvhyttan Nora. Gift med
Stina Lisa Olsdoter F.1829-03-13 D. 1915-03-15 Knista Nerike.
Barn:

Karl Vilhelm  F. 1854 Öfalla
Jan-Erik  F. 1856-12-15 D. 1857-01-05
Kristina F. 1858-01-03 D. 1880-05-17
Vilhelmina utskriven till Amerika
August Alfred F. 1860-04-11 Granbergsdal
Mathilda F. 1862-08-23 D. 1939-06-15
Adolfina Viker
Maria F. 1865-02-22 D. 1882-04-28
Karolina  utskriven till Amerika
Eric Johan F. 1867-05-12 D. 1959-11-09   Nora
Gustav F. 1870-06-14 D. 1887-05-20
Albert Utskriven till Amerika
Johanna  F. 1872-12-24 D. 1961-09-27
Albertina Västerås


Karl och Stina Lisa bodde i Lövbråten Hidinge Nerike år 1854 till 1861.
Flyttade till Svartbäcken Karlskoga som torpare
Åren 1861 till 1865 Ö 314
Åren 1866 till 1870 Ö 345
Åren 1871 till 1873 Ö 327
Åren 1873 till 1900 bosatta på torpet Slanta Kortforsholm
Åren 1900 till 1913 Portvakt vid Karbidfabr/stålverket Öfalla
Åren 1913 till 1914 Ålderdomshemmet

Det är helt otroligt vad man kan hitta bara man gräver lite i sin familjs historia=)
Fortsättning följer...
Puffar & Kramar Heli

Ta ansvar lr ej???

Nu sitter jag oss bästaste A och har det trevligt sitter och pratar lite granna... Min bror ringde och skällde ut mig för att han inte kan ta ansvar för det han gör och säger till andra människor så då tar han ut sin argritioner på mig istället men en vacker dag så säger jag bara där har du dörren låt den inte slå dig i röva på väg ut...
Nu byter vi samtals ämne till något roligare... Min moster har skaffat FACEBOOK det är helt otroligt för hon tyckte inte om det ifrån början men nu är hon såld på FACEBOOK =)
Jag låter trean gå på tv just nu i väntan på mitt favorit program NCIS men medans jag väntar så går Svenska New York-fruar..
Det är ju helt otrligt att människor tycker att detta är något bra att se på för det förstår jag inte jag tycker att det är hemskt program då kan jag lika gärna lägga mig och sova lite.. Vad har du gjort denna underbar dag? Jag har jobbat och sen träffat underbarste pch bästaste A och så fick vi byta däck på hennes bil med det gick bra det=) Just nu ligger Troya brevid mig och sover och Aslan ligger under soffan och sover men snart blir det väl natten antar jag man måste väl sova lite innan man sk upp igen och arbeta lite igen hmm samma sak nästan varje dag...
Nej nu får ni ha det nu börjar NCIS med Gibbs, DiNozzo, Abby, Ducky och MeGee

Är det så fel att känna sig behövd?!

Vad ska man säga,,, jag känner mig bara ivägen när jag är på övervåningen... Det känns som om hon inte behöver sin syster för hon har så bra kompisar som hjälper henne med allt, då är bara jag i vägen för alla dom. Det känns som om jag inte betyder något för min syster längre men det är klart hon har ju tre barn en gubbe och sina tjejkompisar, det känns som den ända gången hon behöver mig är när det är barnpassning på G...
Jag känner mig inte älskad längre av min familj, jag har turen på min sida som har så bra kompisar som jag kan prata med... NEJ AV MED OFFERKOFTAN SÅ MÅR DU MYCKET BÄTTRE =)
Puffar och Kramar Heli

Dotts and spots

Nu sitter jag här och väntar på att få gå och sova när som helst... Vi är hur många som helst men jag känner som o jag vore ensammast i universum men jag vet att så är inte fallet... Jag skriver mera när jag kommer hem ifrån Karlstad, Stockholm lr vad säger om Jamaica=)
Skulle vilja åka till Jamaica någon gång i livet... Vem vet på söndag kanske jag har lösnaglar jag med... Nu sitter jag i min ensamhet och väntar på bättre tider=)
Vad gör du för något?
Stora Puffar & Kramar Heli

Pilla & Jag

Pilla & jag
Vi firade henne på hennes speciella dag <3<3

FACEBOOK BRA ELLER EN MARDRÖM!?

Jag förstår inte alla gånger.. Jag tycker det är jättekul med Facebook men vad jag inte kan förstå är varför man tycker att det är rätt att hänga ut människor utan att dom är med och kan försvara sig själva.. Jag har fått kontakt med kompisar som jag hade förlorat när jag var tvungen att flytta ifrån FINASTE STOCKHOLM men nu är jag kompis med dom igen vilket jag tycker är superbra=)
Jag har fått kompisar runt om i världen som jag kanske aldrig hade fått om inte facebook varit det globala nätverk som det är=)
Jag älskar min familj och mina kompisar av hela mitt hjärta...
Jag har läst många bloggar och tycker det är helt okej att skriva om sitt liv och andras när dom går med på det...
Vi byter samtalsämne så jobbade jag igår med världens bästa människor <3
Jag har lärt mig så mycket så =) Just nu är jag på ett servicehus och jobbar, det är intressant och man lär sig mycket om allt som har med det yrket Undersköterska=)
Nej gott folk nu ska jag sätta bak mig i min säng och se på film men jag skriver mer snart ska bli bättre på det lr i allafall försöka=9
Peace Out <3<3<3<3
Puffar och Kramar Heli

Män är från Venus och Kvinnor är från Mars! Lr var det tvärtom?

Ibland förstår jag mig på boken Män är från Mars och Kvinnor är från Venus. Jag har en kompis som inte tycker om att jag skriver på hans sida på fejjan för då kan andra människor läsa det, det bryr jag mig inte om ifall jag ska vara ärlig för vi är bara kompisar och jag känner väl att det känns lite konstigt att han tycker att jag ska ska skriva mail till honom och igår så frågade han om jag hade en pokvän jag spelade spel så jag svarade inte om inte annat så har han inget med det att göra.
Jag ska iväg idag och ha roligt en stund med en tjejkompis vi ska iväg och kolla lite i affärer=)
Jag vaknade 05.30 i morse och hade en anning svårt att somna om, vad ska man hitta på när inte ens en ljudbok kan hjälpa en att somna om innan man ska iväg på kuligheter med sina kompisar.
Jäklar jag glömde att ringa en kompis igår, jag får skicka ett sms till henne idag hmmm det är väl typiskt att man ska glömma det va.....
Nu snöar det igen och det ligger mycket snö på trädena och jag tittar på Numbers och innan det så tittade jag på NCIS med GIBBS, DINOZZO, ABBY, MECGEE, SHIVA AND DUCKEY love them all<3<3
Jag ska också skicka ett sms till min kompis C och kolla när han kan tatuera mig igen, förhopningsvis innan den 19 Feb så jag har dom innan jag ska till sthlm=)
Ne nu får ni ha det nu ska jag ta det lite lungt innan jag ska åka, kanske skriver mera när jag kommer hem ifrån ZUMBAN ikväll=)
Puffar & Kramar Heli

RSS 2.0